Så var andra helgens fältprov avklarade.
Det var ju tänkt att bara Zelda skulle starta denna helg men Eanie slank in på ett bananskal hon också på lördagen. Det var inte full start och eftersom hon ändå var med till Dylta så fick hon också starta.

För Eanie’s del så blev det inte så mycket, domaren tyckte hon gick för trångt och därför fick hon inte så mycket tid. Det blev EG för hennes del.
Fortfarande är det som Eanie blir en annan hund på prov, betydligt mer osäker och frågande så vi behöver komma underfund med hur vi ska lösa detta.

För Zelda’s del blev det start både lördag och söndag men inget pris för henne heller under helgen.
Dock är det så att hon jobbar väldigt bra och försöker men hon lyckades inte få till någon godkänd fågelsituation och därför blev det EG bägge dagarna. Dock tyckte domaren att hon jobbade bra och hon fick mycket tid bägge dagarna och egenskapssiffrorna kan väl bli skapliga i alla fall.

Det var svåra förhållanden med ingen vind alls på förmiddagarna och när det väl började blåsa lite så blev det flera medvindssök och snurrande vindar så det gjorde det väl inte lättare.
Sen är det ju det där med föraren, tyckte nog att man vimsade runt en del och det hjälper ju inte heller till…………. Det är ju f-n att det ska vara så svårt att göra rätt!

Nu biter vi ihop och åker till Falköping nästa lördag då Zelda ska få en chans till.

// Salaligan