Nu är det riktigt länge sedan det hände något här! Riktigt slarviga har vi varit.

En kort resume:

Vi har varit på prov i eftersöksgrenar med både Eanie och Zelda.
För Eanie räckte det med en start för att få ihop V10-S10!! Riktig duktig var Eanie tillsammans med matte smiley
Detta hände i Österåker för Lars Thulin som dömde. På lördagen fick Eanie alltså V10-S10 och på söndagen V9-S9.

Zelda behövde två helger på sig…..
Först var vi till Hällefors och startade, där blev det V7-S9 och V9-S9. Detta efter lite snabba starter på vattnet och lite ringningar på spåret.
Sedan var vi till Österåker med Zelda också och där startade vi med V9-S0 på lördagen efter en (som vanligt) lite snabb start på vattnet och ett spår där Zelda kom tillbaka utan kanin!! ….aldrig hänt tidigare så vet inte varför det blev så.
På söndagen däremot så blev det betydligt bättre! V10-S10 för Zelda smiley

En lyckad helg med andra ord. Eanie var enda hund med full pott på lördagen och Zelda enda på söndagen.

När det gäller fältprov så har husse varit till Tidö en helg och försökt få till det med Zelda men det gick inte. Det blev EG bägge dagarna.

Efter det så har vi varit till Enköping och startat bägge hundarna. Zelda har lite problem med att hantera fåglarna och det blir lätt så att hon stöter upp dom och därför så blev det även denna helg EG bägge dagarna för henne.

För Eanie däremot gick det bättre. hon har ju alltid varit lite trång i sitt sök vilket gör att hon inte får den bästa kritiken för fart och vidd. Revieringen är dessbättre bra.
På lördagen hade hon tre stånd varav ett tyvärr var tomt men de andra skötte hon utmärkt. I sista fågelsituationen fälldes det en rapphöna för henne som hon apporterade förtjänstfullt. Dagen slutade med en 6:a på fält och 10 på apporten. Det räcker till ett 2:a pris.
Söndagen blev ungefär som dagen innan, fortfarande lite trång i söket. Det tog hela dagen innan hon till slut fick en situation där hon kunde resa fasan och därmed få till en godkänd fågelsituation. Däremot så gick kastapporten mindre bra och där blev det bara en 4:a i betyg. Fältarbetet belönades med en 5:a vilket innebar att även denna dag blev det ett 2:a pris.
Riktigt kul att Eanie fick till det, det känns jättebra! smiley

En rolig detalj i det hela var att när domaren sagt att Eanie var klar för dagen fick hon gå med som parkamrat till Eazac i hans sista släpp så att han kunde få ihop den tid som behövdes. Då hade Eanie två fågelsituationer som hon skötte perfekt. Domaren sa att det var ur “skolboken”. Synd bara att hon var klar och därmed fick hon inte räkna dessa tillgodo.

Men totalt sett en bra helg!

Nu tar vi oss en funderare över hur resten av säsongen ska se ut och ska även försöka uppdatera här lite oftare.